گاهی مراجعین عزیز با شکایت از ورم لثه های خود در یک یا چندنقطه از دهان به ما مراجعه می کنند.
تورم لثه به دلایل مختلفی ایجاد می شود و آن تورم در بسیاری از موارد می تواند نشانه ی وجود التهاب در لثه و دهان باشد. تورم لثه که بزرگ شدن بافت لثه یا التهاب لثه نیز نامیده می شود در بسیاری از موارد تحریک پذیر و دردناک و حساس است و می تواند خونریزی دهنده نیز باشد. این خونریزی ممکن است هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن و یا برخورد غذا و جسم تیز با لثه اتفاق بیافتد.
شایع ترین دلیل ورم لثه چیست؟
التهاب لثه یا جینجیوایتیس شایع ترین دلیل ایجاد ورم لثه است.این بیماری در ابتدا علائم خیلی کمی دارد و باتغییرات میکروسکوپی در بافت لثه شروع می شود و درصورت عدم تشخیص و درمان کم کم رنگ لثه ها قرمز خون چکان می شود و لثه ها دچار تورم می شوند.
علت اصلی ایجاد جینجیوایتیس پلاک دندانی است. یعنی لایه ای از غذاو باکتری ها که روی دندان ها نشسته است و موجب التهاب لثه می شود.
درصورتی که جینجیوایتیس درمان نشود می تواند گشترش بیابد و منجر به تحلیل استخوان فک و از دست رفتن دندان ها و بیماریی به نام پریودونتایتیس شود.
درمان ورم لثه چیست؟
درمان این مشکل وابسته به تشخیص علت ایجاد آن است. درصورتی کهبیش از دو هفته است که لثه های شما دچار تورم شده باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک در ارتباط با زمان شروع علائم این تورم و تعداد دفعات ظهور آن از شما سوالاتی می پرسد و ممکن است درصورت نیاز برای شما عکس رادیوگرافی تجویز کند. همچنین از دیگر عواملی که بررسی آنها به تشخیص علت ایجاد تورم لثه ی شما کمک می کند بررسی وجود بارداری و همچنین بررسی رژیم غذایی شماست.
راه حل های خانگی برای ورم لثه:
-شیوه ی مسواک زدن خود را اصلاح کنید و برای این کار حتما از دندانپزشک خود کمک بخواهید.
-استفاده ی مرتب از نخ دندان را برای حذف پلاک از نواحی بین دندانی فراموش نکنید.
-محلول آب نمک در منزل داشته باشید و مداوم دهان خود را با آن شست و شو دهید . به این ترتیب PH دهان از حالت اسیدی به سمت خنثی میل می کند و از فعالیت میکروارگانیسم های دهان جلوگیری می شود.
-از مصرف تحریک کننده ها مانند دهانشویه های قوی ، الکل و دخانیات پرهیز کنید.
-آب زیاد بنوشید. به این ترتیب به تولید بزاق و افزایش سیستم شست و شوی فیزیولوژیک دهان کمک می شود.