سینوس لیفت واژه ای است که امروزه بیمارانی که برای انجام ایمپلنت (برای پر کردن فضا های بی دندانی) مراجعه میکنند زیاد آن را می شنوند. سینوس لیفت در حقیقت یک جراحی بسیار دقیق و حساس است که برای ایجاد فضا در فک بالا انجام می شود. هدف این جراحی لیفت کردن یا بالا بردن سینوس های ماگزیلاری (سینوس هایی که در صورت در دو طرف بینی قرار دارند) است. این کار باعث می شود که فضای استخوانی کافی درون فک بالا ایجاد شود تا بتوان در آن فضا ها ایمپلنت قرار داد و بی دندانی بیمار را درمان کرد.
سینوس لیفت زمانی تجویز می شود که ما بخواهیم در ناحیه دندان های آسیاب بزرگ و کوچک (دندان های مولر و پرمولر) فک بالا ایمپلنت قرار دهیم ولی استخوان در این قسمت ها ضخامت و ارتفاع کافی را نداشته باشد. این کمبود ارتفاع استخوان می تواند به علت های زیر رخ دهد:
– از دست دادن دندان های آسیاب فک بالا، چرا که نبودن دندان ها داخل فک باعث تحلیل استخوان می شود.
– بیماری های لثه و پریودنتال که در دراز مدت منجر به تحلیل لثه و استخوان می شوند.
– افزایش حجم سینوس در داخل فک با افزایش سن .
ابتدا یک برش روی بافت نرم دندان های خلفی فک بالا زده می شود تا دسترسی به استخوان ایجاد شود. سپس یک پنجره روی استخوان ایجاد می شود. پشت این پنجره غشای (لایه احاطه کننده) سینوس قرار دارد. به آرامی غشای سینوس به بالا هدایت میشود و به اصطلاح لیفت میشود. در نهایت پودر استخوان (مواد مربوط به پیوند استخوان ) در فضای ایجاد شده قرار داده میشود. سپس به روش های مختلفی ناحیه جراحی بسته میشود. بسته به تشخیص و صلاح دید دندانپزشک، 4 الی 9 ماه بعد از پایان جراحی میتوان ایمپلنت ها را در ناحیه مورد نظر قرار داد.
به طور کلی سینوس لیفت یک جراحی ظریف و حساس است. اما اگر به درستی و توسط متخصص دارای علم و مهارت کافی انجام شود، بسیار موفقیت آمیز خواهد بود و جایی برای نگرانی در مورد عدم موفقیت عمل وجود نخواهد داشت.