لیزر بایولیز ( biolase ) چیست؟ کاربرد های آن کدام است؟

دستگاه لیزر دایود بایولیز به کمک تکنولوژی لیزر بسیاری از جراحی های بافت نرم را آسان کرده است.

دستگاه های لیزر امروزه تقریبا در تمام شاخه های پزشکی وارد شده اند و کمک شایانی به علم پزشکی کرده اند. در کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر قاسمی نیز دستگاه های لیزر کاربرد بسیار زیادی دارند. یکی از دستگاه های لیزر مورد استفاده در کلینیک ما دستگاه بایولیز است که در این مطلب قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.دستگاه بایولیز دارای سری های مختلفی است که هر یک کاربرد تخصصی و جداگانه ای دارند .

کاربرد های دستگاه بایولیز کدام است ؟

بلیچینگ:

بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها از درمان های رایج است. اشعه ی لیزر این دستگاه موجب می شود تا عملیات بلیچینگ سرعت بیشتری پیدا کند و میزان روشن شدن رنگ دندان  بیشتر شود. در نتیجه زمان بلیچینگ نسبت به حالت عادی بسیار کمتر می شود یعنی پروسه ی بلیچینگی که در حالت عادی بیش از 45 دقیقه به طول می انجامد و معمولا باز نگه داشتن دهان در این مدت برای بیمار سخت و خسته کننده است ظرف مدت 20 دقیقه به اتمام می رسد .هم چنین قرار گیری مواد بلیچینگ برای مدت طولانی روی دندان باعث حساسیت دندان ها و تیر کشیدن آنها در پایان درمان می شود. انچام بلیچینگ به کمک بایولیز کمک می کند تا حساسیت دندان های فرد بعد از پایان بلیچینگ کاهش یابد.

درمان درد:

یکی از کاربرد های اشعه لیزر دایود این دستگاه این است که قابلیت تخفیف درد را دارد .درد های مفصلی مانند درد مفصل فکی  (TMJ) و همچنین درد های التهابی مثلا درد فک بعد از قراردهی ایمپلنت توسط اشعه ی لیزر این دستگاه بهبود می یابند.تنها چند دقیقه تابش اشعه ی لیزر دستگاه بایولیز کافی است تا درد های التهابی و مفصلی به مقدار زیادی تخفیف  یابند و حتی رفع  شوند.البته که استفاده از مسکن های موثر خوراکی نیز در کنار درمان درد به وسیله ی بایولیز نباید فراموش شود.

برداشت بافت نرم:

در گذشته و به صورت کلاسیک چراحی های بافت نرم حتی در کووچک ترین ابعاد به وسیله ی تیغ جراحی انجام می شد . پس از مدتی دستگاه های پیزوسرجری به بازار آمدند و در نهایت امروزه به کمک تکنولوژی دید بسیاری از این جراحی ها با لیزر قابل انجام هستند .دستگاه بایولیز انجام  بسیاری از جراحی های بافت نرم را تسهیل کرده است مانند جراحی های زیر:

  • لیفت لثه برای درمان افزایش حجم های لثه ای و اصلاح لبخند .
  • برداشت بافت لثه جهت افزایش طول تاج دندان ها یکی از رایج ترین جراحی های بافت نرم است.
  • فرنکتومی یعنی جراحی فرنوم (بافت نرم اتصال دهنده ی لب به لثه) که در ارتودنسی بسیار استفاده می شود.

به کمک این دستگاه میزان درد حین کار و خونریزی بعد از درمان به حداقل کاهش پیدا می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

برترین مقالات