بسیاری از افراد فرض می کنند که وقتی دندانپزشک دندانشان را ترمیم می کند از آن به بعد دیگر آن دندان نیاز به ترمیم نداشته باشد و آن ترمیم مادام العمر باشد . در صورتی که چنین انتظاری اشتباه است و ترمیم چه با مواد نقره ای ( آمالگام ) انجام شده باشد و چه با ماده ی همرنگ دندان ( کامپوزیت ) انجام شود یک مدتی عمر می کند و پس از آن با توجه به تغییرات ایجاد شده در پر کردگی باید آن ترمیم را تعویض کرد . در این مقاله قصد داریم در این مورد توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم.
برای خواندن مراحل ترمیم کامپوزیت دندان کلیک کنید.
متوسط عمر ترمیم همرنگ دندان چقدر است؟
ترمیم همرنگ دندان یا ترمیم کامپوزیتی طی آخرین مقالات منتشر شده به طور میانگین حدودا 5 سال عمر می کند و پس از آن باید آن را تعویض کرد .به این علت که کامپوزیت با هر بار خوردن غذای سرد و گرم دچار انبساط و انقباض هایی می شود که باعث می شود اتصالش به دندان به مرور کم شود . علاوه بر آن باندینگی که مسئول اتصال کامپوزیت به دندان است به مرور قدرت اتصالش کاهش پیدا میکند. در نتیجه ی این اتفاقات درز بسیار ریزی که در ابتدا با چشم قابل رویت نیست بین دندان و کامپوزیت پدیدار می شود و میکروارگانیسم ها از طریق این درز مجال ورود به دندان و ایجاد پوسیدگی در آن نقطه را پیدا می کنند.لذا اگر این ترمیم به موقع برداشته و تعویض نشود پوسیدگی ای در زیر آن پدید می آید که به مرور بسیار گسترش می یابد و حتی ممکن است به قدری وسعت پیدا کند که پالپ ( یا عصب ) دندان را تحت تاثیر قرار دهدو کار دندان به درمان ریشه یا عصب کشی برسد.
متوسط عمر ترمیم نقره ای ( آمالگام ) چقدر است؟
آمالگام ماده ای است که نیاز به اتصال شیمیایی به دندان ندارد و گیر خود به دندان را از طریق مکانیکی تامین می کند . برآورد شده که اگر هنگام ترمیم با آمالگام همه ی اصول در تهیه ی حفره و قرار دهی آمالگام رعایت شود این ترمیم می تواند بین 10 تا 15 سال در دهان عمر کند.
آیا بعد از ترمیم دندان ها می توان برای مراجعه به دندانپزشکی تا پایان عمر آن ماده صبر کرد و چند سال بعد به دندانپزشک مراجعه کرد؟
خیر .حتی در مواردی که ترمیم در اصولی ترین حالت انجام شده باشد فرد باید هر سال حداقل یک بار برای چک آپ و بررسی وضعیت سلامت دندان و عدم وجود مشکل در ترمیم به دندانپزشک مراجعه کند. چرا که اگر ترمیم به هر علتی دچار مشکل شده باشد در ابتدا مشکل آنقدری کوچک هست که با چشم غیر مسلح دیده نمی شود و تنها دندانپزشک قادر به تشخیص آن خواهد بود.