با تاج دندانی که درمان ریشه شده چه باید کرد؟

اینله و آنله در پروتز هستند که در دندان های با تخریب زیاد استفاده می شوند.

دندانی که درمان ریشه یا اصطلاحا عصب کشی شده معمولا میزان پوسیدگی زیادی داشته است و درصد نسج سالمی که برایش باقی مانده معمولا 60 درصد یا کم تر است.لذا مهم است که بعد از پایان درمان ریشه چه تصمیمی برای تاج آن اتخاذ شود تا عمر دندان افزایش پیدا کند و دچار شکست نشود. در این مقاله نگاهی به درمان های ممکن برای دندانی که درمان ریشه شده می پردازیم.

ترمیم مستقیم:

اولین و محافظه کارانه ترین درمان تاج برای دندان درمان ریشه شده این است که به صورت مستقیم بخشی از دندان که تخریب شده توسط مواد ترمیمی یعنی کامپوزیت یا آمالگام پر شود. این درمان در صورتی امکان پذیر است که درصد تخریب تاج دندان کم باشد و شصت درصد یا میزان بیشتری از نسج سالم دندان باقی مانده باشد.در این حالت محافظه کارانه ترین کار این است که دندان با مواد ترمیمی به صورت مستقیم ترمیم شود .البته باید توجه شود که نیروهای شدیدی نباید به دندان وارد شود و دندان باید نیروی جویدن سبکی رویش باشد. چراکه دندانی که درمان ریشه شده به مرور دهیدراته ( کم آب ) وبه اصطلاح عوام خشک می شود . لذا بیشتر از دندان عادی مستعد شکستن است.

ترمیم غیر مستقیم:

ترمیم های غیرمستقیم امروزه جزوی از دندانپزشکی بیومیمتیک هستند و موفقیت بسیار زیادی کسب کرده اند.در این روش از دندان قالب تهیه می شود. سپس در لابراتوار روی نمونه ی گچی دندان ( کست )قسمت تخریب شده ی دندان با کامپوزیت بازسازی می شود.در نهایت در جلسه ی بعد این قسمت بازسازی شده به دندان سمان می شود یا اتصال می یابد.

پروتز های محافظه کارانه:

در مورادی که تخریب دندان درمان ریشه شده بیشتر است برای بازسازی قسمت تخریب شده می توان از پروتز های محافظه کارانه استفاده کرد .یعنی اندوکراون ها. این پروتز های سرامیکی مانند قطعات پازلی هستند که تکمیل کننده ی قسمت تخریب شده ی دندان درمان ریشه شده می باشند .در نتیجه دیگر نیاز به تراشیدن دندان در همه ی جهات نیست و نسج باقی مانده ی دندان با این روش به خوبی حفظ می شود.

این پروتز ها یا به شیوه ی سنتی در لابراتوار ساخته می شوند یا مانند کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر قاسمی با کمک سیستم CAD-CAM و به صورت دیجیتال طراحی و ساخته می شوند.

روکش و بریج:

روکش و بریج ها امروزه خط آخر درمان تاج دندان درمان ریشه شده هستند چراکه برای آماده سازی دندان نیاز دارند که دندان از تمامی جهات تراش بخورد.لذا درصورتی که امکان استفاده از هیچ یک از سه روش پیشین نباشد دندان روکش یا بریج می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

برترین مقالات