
ایمپلنت

زمانی که دندانی را از دست میدهید جای خالی آن، لبخند و صورت شما را تحت تاثیر قرار میدهد و این امر نه تنها در برخی افراد باعث کاهش اعتماد به نفس شده بلکه به دنبال آن مشکلات متعددی برای سلامت دهان و دندان ایجاد میگردد، بنابراین جای خالی دندان باید سریعا پر گردد.
برای پر کردن جای خالی دندان روشهای زیادی از جمله ایمپلنت وجود دارد. ایمپلنت ها نوعی پروتز با پایههایی از جنس تیتانیوم بوده که سازگاری بالایی با بدن دارند. ایمپلنتها به وسیله جراحی در دهان و درون استخوان فک قرار گرفته و پروسه جوش خوردن آن به استخوان فک 3 الی 4 ماه به طول میانجامد. پس از جاگذاری و جوش خوردن ایمپلنت درون استخوان فک، دندانپزشک به راحتی میتواند دندان جایگزین را بر روی آن قرار دهد. ایمپلنت باعث میشود تا دندان محکم و استوار بر روی آن قرار بگیرد. از نکات مهمی که باید به آن توجه شود این است که کاشت ایمپلنت نیازمند لثههایی سالم است و باید استخوانهای کافی در فک وجود داشته باشد.
مراحل کاشت ایمپلنت:
- ایجاد بیحسی موضعی در ناحیه مورد نظر
- قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک
- دوره انتظار اتصال ایمپلنت و استخوان فک
- قرار دادن یک پروتز موقت بر روی ایمپلنت در طول دوره انتظار برای راحتی بیماران
- قالب گیری ایمپلنت اصلی برای ساخت یک پروتز جدید
- قرار دادن روکش دندان جدید ساخته شده بر روی پایه ایمپلنت
- انجام مراقبتهای لازم پس از جراحی
مزایای ایمپلنت:
ایمپلنتها اشکال و اندازههای متفاوتی دارند. دندانپزشکان سعی میکنند ایمپلنتی را که مشابه رنگ دیگر دندانها باشد برای بیمار به کار گیرند. همچنین ایمپلنتها هم از نظر عملکرد و هم زیبایی بسیار بهتر از دندانهای مصنوعی هستند و ظاهری مشابه با دندانهای طبیعی دارند.
پس از کاشت ایمپلنت هیچ محدودیتی برای خوردن غذاها وجود ندارد این در حالی است که با دندان مصنوعی نمیتوان بعضی از غذاها را به راحتی جوید.
پس از کاشت بعضی از پروتزها و یا دندانهای مصنوعی، ممکن است در تلفظ کلمات تغییراتی ایجاد شود. اما ایمپلنتها همانند دندانهای طبیعی عمل کرده و در گفتار فرد مشکلی ایجاد نمیکنند.
مراقبت از ایمپلنت ها بر خلاف روشهای دیگر بسیار آسان بوده و نیازمند استفاده از مواد و محصولات خاص برای مراقبت نیستند.
ایمپلنتها طبیعی تر از روشهای دیگر بوده و روشی دائمی برای کل زندگی فرد هستند.
روشهای زیادی برای کاشت ایمپلنت از جمله ایمپلنت دیجیتال وجود دارد. دندانپزشکی دیجیتال با محوریت ایمپلنت، جایگزین روشهای سنتی بوده و برای جلوگیری از مشکلاتی که در روشهای سنتی ممکن بود با آنها مواجه شویم، به کمک فنآوری دیجیتال که در مرکز دندانپزشکی دیجیتال دکتر مهری قاسمی بکار گرفته میشوند میتوان کیفیت، سرعت و دقت کاشت ایمپلنت را به مراتب بالا برد.
در مرکز دندانپزشکی دیجیتال دکتر مهری قاسمی برای کاشت ایمپلنت، از دستگاههای بسیاری دقیقی استفاده میشود که وظیفه ایجاد یک گاید یا راهنمای جراحی را برعهده دارند. با استفاده از راهنمای جراحی عمل کاشت ایمپلنت در کوتاهترین زمان انجام میشود و تشخیص و طرح درمان بسیار راحتتر صورت میگیرد.
به کمک روش دیجیتال میتوان روکش را با دقت بسیار بالا و تنها در یک الی دو جلسه آماده نمود و در پایان جراحی برای بیمار جایگذاری کرد. این در حالی است که در روش سنتی این پروسه ماهها به طول میانجامید. جایگذاری سریع باعث میشود کمترین آسیب به لثهها وارد شود.
از دیگر اقدامات لازمی که باید انجام شود تهیه یک تصویر داخل دهانی برای تولید قالب دیجیتال است که در گذشته و روش سنتی از قالب یا کستهای گچی استفاده میگردید، استفاده از این دستگاه باعث بالارفتن دقت و کیفیت بسیار زیاد در قالبگیری میگردد. زمانی که راهنمای جراحی بر روی دهان بیمار قرار میگیرد محل دقیق ناحیه بی دندانی و دریل کردن ناحیه مورد نظر مشخص گردد تا حداقل برداشت از بافت استخوانی را داشته باشیم.
با استفاده از ایمپلنت دیجیتال دیگر نیازی به برش لثه و استفاده از بخیه نیست و بیمار در طول درمان بسیار راحت بوده و عوارضی نخواهد داشت.